Limba română, întrebare adresată de neugen928, 9 ani în urmă

Relateaza o intamplare traita sau auzita despre o nedreptate pe care a facut-o justitia.

Ce sentimente ti-a trezit intamplarea ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GirlyM88
3
Matusii mele i s-a luat permisul de conducere pt neacordare de prioritate la trecerea de pietoni.
A fost oprita de echipajul masinii de politie si i s-au cerut actele fara a fi informata de ce a fost oprita. La insistențele matusii politistul i-a spus despre ce era vorba numai ca nu era adevarat. Matusa a oprit la trecerea de pietoni acordând prioritate celor doau femei si copilului care doreau sa traverseze ,ea aflându-se pe a doua banda de mers, urmand sa intre in sens giratoriu. Oprindu-se cu rotile din spate pe finalul trecerii de pietoni, un al grup de pietoni fiind nevoiti sa treaca prin spatele masinii, ce se oprise sa acorde prioritate masinilor ce erau in sensul giratoriu. A fost trasa pe dreapta si i s-a luat permisul pt 30 de zile pt neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni.
In cele din urma matusa a dat in judecata politia si prima instanta a spus ca matusa are dreptate ( pe baza CD-ului pe care a fost inregistrata ) ,iar la recursul politiei un alt judecator ( fost politist si fiu de procuror ) a spus ca prima instanta a gresit si ca politia are dreptate fara posibilitate de apel, sentinta fiind definitiva si irevocabila. Si astfel matusa mea a ramas fara permis 30 zile si a platit o amenda de 400 lei pentru ca judecatorii ,se pare, ca nu fac aceeasi scoala si nu respecta aceleasi legi, iar politistii au un plan de facut pe fiecare zi
( trebuie sa dea cat mai multe amenzi sa faca bani la primarie ).
Sentimente matusii mele fata de justitia noastra e de repuldie, ura si siguranta ca nici politia si nici justitia nu isi fac treaba, sa respecte legea.
Alte întrebări interesante