Istorie, întrebare adresată de georgesteriu, 8 ani în urmă

relatia dacilor cu ROMA repede plssssss

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sophiabarbulescu319
0

Răspuns:

Relația Dacilor cu Roma este una foarte interesantă după părerea mea .

Republica Dacia a fost cucerită de Imperiul Roman deoarece Imperiul Roman avea o armată foarte mare și bine antrenată iar armata Dacilor avea o armată mai mică .

După ce Imperiul Roman a cucerit Dacia , dacii trebuiau se obișnuiască cu stilul de viață Roman deoarece Romanii erau stăpâni peste republica Dacia .

Când Imperiul Roman de apus a căzut, Dacia a fost abandonată deoarece nu mai avea cine o guverneze iar Dacia a devenit o parte în care romanitatea s-a păstrat .

Practic , Roma este o parte din noi deoarece ea practic a ajutat formarea României prin faptul a cucerit Dacia s-a creat limba latină iar apoi s-a creat limba română .

Deci , relația Dacilor și a Romanilor au ajutat la crearea României .

Sper te-am ajutat !

Răspuns de Utilizator anonim
0

Răspuns:

Relatia geto-dacilor cu Roma a fost tensionata. Pe vremea lui Burebista, Roma platea tribut Daciei iar regele dac s-a implicat in viata politica romana. Dupa cucerirea Banatului si a Olteniei de catre romani, si dupa ce au pus mana pe minele de aur si argint ale dacilor, imperiul roman si-a revenit economic. Serbarile inchinate invingerii Daciei au durat 123 de zile, la care au participat 10.000 de gladiatori si 11.000 de fiare pentru delectarea publicului spectator. Romanii au jefuit dacii de 160 de tone de aur si 300 tone de argint iar noi le-am inchinat monumente invadatorilor, ne mandrim cu ei ca fiind stramosii nostri si ii pomenim in imnul national.

Explicație:

Alte întrebări interesante