Limba română, întrebare adresată de Andreeaddd, 8 ani în urmă

Relatia dintre crai si fiii săi


anisoarabroboana13: in Harap-Alb?
Andreeaddd: Da
Andreeaddd: Și relația dintre împăratul Verde și Span sau Harap-Alb... Și relația dintre fata împăratului Roș și Harap-Alb. Dacă mă poți ajuta, mulțumesc frumos

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anisoarabroboana13
1
Craiul, fratele Împăratului Verde, își iubește fii, însă prin costumarea să în urs, "proba capcană", dă dovadă de precauție.
Când cei doi fii mai mari dau greș, acesta își pierde din încrederea sa în ei, dându-și seama că aceștia nu sunt încă adevărați bărbați.
Însă, prin alegerile lui Harap-Alb, ajutat de vrăjitoare (alegerea hainelor, armelor și a calului), și prin trecerea probei, Craiul își recăpăta speranța.

Relația dintre Împăratul Verde și Spân la început pare a fi una de stimă și mândrie, chiar și pe măsură ce Spânul devine arțăgos și viclean, Împăratul nu își dă seama de vicleșug, ci devine credul.

Între fata Împăratului Roșu și Harap-Alb se înfiripă un sentiment de iubire. "Vrajitoarea" își dă seama de adevărata identitate a acestuia și îl salvează de la moarte.

sper că te-am ajutat ;)

Andreeaddd: Îmi poți spune și relația dintre Harap-Alb și ajutoarele sale?
anisoarabroboana13: Harap-Alb știind că orice ajutor este binevenit, are un comportament înțelegător față de Setilă, Fomilă, Păsări-Lăți-Lungilă, Ochilă și Gerilă și ajută vietățile neajutorate: furnicile și albinele. Pe parcursul cerții din casa de aramă, fiul de crai este singurul care nu-l stârnește pe Gerilă și dă dovadă de înțelepciune. Iar pe Sfânta Duminică o pre-marește, fiind conștient de ajutorul acesteia. Cu ajutorul calului își recapătă încrederea în sine. În final este răsplătit înzecit prin biruință.
alexandrua858p9jx7q: ma ajuti si pe mine la compunere cu feline te rog frumos
anisoarabroboana13: da, cum sună enunțul?
Andreeaddd: Mă poți ajuta cu un rezumat la "Ursul" de Mihail Sadoveanu? Îmi trebuie urgent, te rog frumos!
anisoarabroboana13: nu am citit, scuze
Andreeaddd: Mulțumesc mult oricum
Alte întrebări interesante