Istorie, întrebare adresată de cristibalaci82, 9 ani în urmă

Relazati 2 referate 1 referat despre revoluția engleză din sec XVI 2 referat despre revoluția Americană. Va rog sa ma ajutati dau coroană

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de PurplePhoenix
1

                                          Dinastia Stuartilor si Razboiul Civil

Ultima din dinastia Tudorilor, regina Elisabeta, a murit fără moștenitori în 1603. Tronul i-a revenit celei mai apropiate rude, James al VI-lea de Scoția, care a primit numele de James I al Angliei și primul monarh din dinastia Stuart. De vreme ce Scoția și Anglia erau acum conduse de același rege, vechiul antagonism dintre acestea părea să dispară încetul cu încetul. Însă, cele două țări au continuat să fie separate (fiecare avea propriul parlament și propriile legi), iar speranța lui James privind o unificare completă a fost spulberatî. James a fost cel care a folosit pentru prima dată termenul Marea Britaniepentru a desemna regatele sale engleze, galeze și scoțiene.

La începutul domniei lui James (1605), un grup de conspiratori catolici au încercat să arunce în aer parlamentul și pe rege. Acesta a fost celebrul Complot al Prafului de Pușcă, care a culminat cu arestarea lui Guy Fawkes și a altora. Totuși, în ciuda acestui început nefericit, catolicii nu aveau să reprezinte un pericol major pentru James, deși au rămas o minoritate cu greu acceptată și adeseori persecutată.



PurplePhoenix: Si coroana?
Alte întrebări interesante