Geografie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

relizati un eseu cu turismul antropic din germania​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabylun
1

Turismul în Germania a evoluat progresiv după cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Obiectivele turistice variază de la destinații rurale pană la hoteluri de lux. Turismul rural este dezvoltat in sudul țării, in landul Baden-Württemberg, acolo unde sunt plantate culturi ca vita de-vie şi pomi fructiferi. Turismul urban, respectiv, înfloreşte în centrele urbane de tipul orasului Bremen

In anul 2012 Germania a inregistrat o creștere de 8,5% a numărului de turisti internaționali care au vizitat lara în primele şapte luni ale anului, aşa cum a confirmat Biroul Federal de Statistica, Oficiul National German de Turism, intre timp, a contabilizat in aceeași perioadă peste 38,7 milioane de înnoptări de vizitatori straini, 29 de milioane dintre ele europene, cu o creştere de 8%.

Cu câțiva ani in urma Germania cra percepută preponderent ca țara ce furnizează cei mai mulți consumatori de vacanță din intreaga lume. Aici işi au sediul aproape toți marii touroperatori mondiali care vând anual calatorilor germani zeci de milioane de pachete turistice spre tot mapamondul. Mai puțini percep insa această țară drept o destinație de travel ce merită frecventata in orice anotimp. Primul aspect este la fel de valabil şi azi. Cel de-al doilea însă a cunoscut schimbări radicale.

De la începutul acestui secol, foarte vizibil şi ugresiv în ultimii 5 ani, specialiştii germani din turism au investit enorm pentru a remodela perceptia consumatorilor fata de această piață. O adevārată "cruciadă a promovării". susținută de un arsenal de exprimare bine acumulat financiar, a fost pornita in intreaga lume. Tinta principală, fireşte, a fost incomingul. iar scopul - creșterea numărului de vizitatori. Dar ce ce s-ar indrepta turiştii spre Germania? Răspunsurile sunt oferite de un sondaj, din care a reieşit că punctele forte ale destinației ar fi: Oraşe şi Cultură, Sănătate si Recreere, Business Travel, Evenimente si o categorie Specials, care concentrează multe atracţii inedite. Desigur mai sunt incă vreo 20 de categorii, cotate mai slab, semn că ele se individualizează mai puternic pe alte destinații.

Alte întrebări interesante