Limba română, întrebare adresată de simonastingaciu83, 8 ani în urmă

Repede,am nevoie urgent!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de darius182002
2

Răspuns:

Morcoveață-Jules Renard

În această carte este vorba despre un băiețel pe nume Morcoveață. Este o carte interesantă în care putem regăsi pe cineva.Părinții lui sunt domnul și doamna Lepic, iar frații lui sunt Ernestina și Felix. Mama lui Morcoveață îi iubește pe Ernestina și Felix, dar nu și pe Morcoveață. Pe el îl pune să facă toate treburile: el dă drumul câinelui, îl cheamă să mănânce și-l strigă seara să vină acasă, el închide găinile în coteț în fiecare seară, el smulge buruienile și le dă la vaci, el își ajută tatăl la tăiat lemne, el ucide vânatul adus de viu, el taie burta peștilor , el ajută la depănatul sculurilor, el râșnește cafeaua, el ia pantofii și îi duce pe coridor când tatăl lui se descalță, iar atunci când cineva trebuie să facă un drum mai lung, cum ar fi la farmacist, tot el o face . Cu toate că lucrează atât de mult pentru casă, mama lui e nedreaptă cu el și deseori îl pedepsește chiar dacă el n-are nici o vină.Lui Felix îi plăcea adesea să îl păcălească pe Morcoveață și era răutăcios cu el.Sensibil şi inteligent, Morcoveaţă a ştiut din-totdeauna că mama sa îi preferă pe primii doi născuţi. Aceasta l-a determinat să-şi îndrepte afecţiunea, spre tatăl său, singurul căruia i se confesa.

Morcoveaţă reuşeşte până la urmă să aibă ultimul cuvânt , mărturisindu-i deschis tatălui său că doreşte să meargă la un internat sau să se facă ucenic pentru a învăţa o meserie, adică să plece oriunde, numai să fie departe de mama sa.

Dar dacă vrei să știi toate întâmplările prin care a treacut Morcoveață te sfătuieasc să citești cartea și să vezi că o să te captiveze.

Explicație:

Alte întrebări interesante