Matematică, întrebare adresată de mara7798, 8 ani în urmă

REPEDE!!!!!!! DAU COROANA

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de efektm
2

Răspuns:

69

Explicație pas cu pas:

2a - b +c -d = 1        (1)

2b-c = 18                 (2)

2c:d:7 = 0               (3)

d=3b-23                  (4)

Din relația (3) rezultă că c=0 (numai 0 împărțit la ceva dă 0)

Știind că c = 0 , din relația (2) îl calculăm pe b: 2b = 18 ⇒ b = 18:2 = 9

Din relația (4) îl calculăm pe d, știind că b=9:

d=27-23 = 4

În relația (1) înlocuim pe b, c și d cu valorile calculate anterior și obținem

2a - 9 + 0 - 4 = 1

2a = 1+9+4

2a = 14

a=7

2a + 3b - 4c + 7d = 2·7 + 3·9 - 4·0 +7·4 = 14 + 27 - 0 + 28 = 69

Alte întrebări interesante