Istorie, întrebare adresată de stefy8363, 8 ani în urmă

repede dau coroană și 50p! nu trebuie neapărat 150 de cuvinte pot fii și mai puține dar să conțină informații importante.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Deea7789
1

Am ajuns la Cernavodă aici construit un pod peste Dunăre se pare că inginerul șef la această construcție este un gălățean pe nume Anghel Saligny acesta a fos student în străinătate este primul mare inginer român dacă va trece trenul pe cale ferată cu câteva vagoane de cărbune peste Dunăre.

Am ajuns acolo film prezent chiar și Regele Carol 1 al României și soția ta Elisabeta se pare că trenul merge mergem și și și și.....a reușit să treacă este un pod cu o lungime de peste 1000 de m fiind cel mai lung pod funcțional din Europa.

Am observat că la capătul podului se află doi Dorobanți se pare că Franța a plătit o parte din suma construcției dreptul omagiu pentru trovanții care și-au vărsat sângele pentru Independența României.

Acest pod va lega România de Dobrogea turcească care a stat timp de 500 de ani sub semiluna Imperiului Otoman Regele Carol vrea să transforme un mic stat tărănesc,pescăresc între o mare metropolă.

Acest reportaj a fost făcut în cadrul ziarului Timpul.


stefy8363: mulțumesc mult!!
Alte întrebări interesante