Limba română, întrebare adresată de vasiciocan92, 8 ani în urmă

Repede!

Redacteaza un text argumentativ in care sa argumentezi daca oameni simt sau nu nevoia de a reveni spre trecut !!

Rpd!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Triumfătoare23
48

In opinia mea, oamenii simt nevoia de a se întoarce in trecut, deoarece sunt unele momente in care au luat niste decizii pripite care au nevoie de a fi îndreptate. Sau de a se întoarce in trecut, amintindu-și de clipele petrecute, de amintirile nenumărate pe care ei le-au făcut, fie ele plăcute sau mai puțin plăcute.

In primul rând, oamenii ar dori sa se întoarcă in timp ori pentru a îndrepta greșelile pe care le-au facut, ori de a-și aminti clipele frumoase din trecut. Astfel, dorința de a schimba trecutul este foarte mare, dar nu și una corecta. Oamenii ar face orice pentru a schimba modul in care au acționat, aruncând vorbe negândite sau mințind de cele mai multe ori. Chiar și pentru o cearta care ar putea fi schimbată cu înțelegerea dintre acei oameni. Dar trecutul ne face ceea ce suntem noi astăzi, si nu ar trebui înlocuit. Totodata, sunt zile care trec nepretuite. Sunt oameni care pleaca fara sa lase nimic in urma. Sunt momente care ne lasa reci. Dar sunt amintiri care ne inalta. Amintiri care ne arata pentru ce traim, care ne conduc spre taramuri de mult uitate, care ne induc o stare de euforie si care ne incurajeaza mai departe.

In al doilea rand, oamenii ar dori sa își facă un altfel de trecut, deoarece ei vor un altfel de propria persoana. De pilda, când ma gândesc de momentele in care am luat o decizie fără a ma fi gândit mai bine, in care am judecat fără a cunoaște, im care m-am certat fiind eu principala vinovata. Pe de o parte as fi vrut sa fi acționat mai diferit și mai cerebral, pe de alta parte am avut am avut multe de învățat din acele experiențe. De asemenea, prezentul inseamna fericire, viitorul speranta, iar trecutul incredere si cunoastere. Nu am ales calea de a uita ce a fost frumos sau de a nega trecutul, ori de a îl schimba.Amintirile nu se inlocuiesc, ci se hranesc cu altele. Am pășit mai departe cu optimism, surazand la ceea ce a fost. Nimic nu o sa mai fie la fel… si unde nimic nu a fost, totul poate fi.

In concluzie, chiar dacă oamenii simt nevoia de a se întoarce in trecut pentru a schimba ceea ce a fost greșit, eu cred ca prin acele greșelile pe care le-am făcut suntem oamenii de acum. Amintirile și experiența sunt importante pentru orice om, mai ales lecțiile pe care le-a învățat in urma acelor întâmplări. Așa cum spune și prin citatul de Rita Drumes: ,, Amintirile sunt hrana pentru prezent”.


postoliapost: Foarte frumos !
Alte întrebări interesante