Limba română, întrebare adresată de marcuandreea1, 9 ani în urmă

Repede, repede, va rog.Este pentru maine.
1. Mentioneaza ce part
e de vorbire este fiecare dintre cuvintele subliniate din secventa: Seara, tinerii satului, acum imbracati in blugi si trening si nu in straie populare cum se intampla acum 50 de ani, se aduna pe ulite unde fac focuri.
2. Precizeaza functia sintactica a cuvintelor subliniate din secventa: Coronitele reflecta preferintele si personalitatea fiecareia dintre doamnele care le fac, astfel incat nu prea seamana intre ele.
3. Transcrie propozitia principala si propozitia subordonata din fraza urmatoare, precizand felul subordonatei: Baza coronitelor este din flori de sanziene, aceasta fiind completata cu papadii, trandafiri si alte plante care transforma coronitele intr-o pata de culoare.
4. Construieste o fraza alcatuita din doua propozitii in care sa existe o propozitie subordonata subiectiva, avand ca termen regent un adverb predicativ.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Andra2000Andra
4
1.seara-adverb de timp/tinerii-substantiv comun/satului-substantiv in genitiv/acum-adverb de timp/imbracati-adjectiv participial/in blugi-subst comun/si trening-subst.comun/si-conjuctie copulativa/cum-adverb  relativ/in straie-subst comun/populare-adjectiv propriu zis/se intampla-vb predicativ,diateza reflexiva/50-numeral/de ani-subst comun/pe ulite-subst comun/unde-adverb relativ/fac- vb predictiv/focuri-sunbs comun
2.coronitele-subiect/reflecta-ppredicat vb/preferintele si personalitatea-complement direct/fiecaruia-atribut adjectival/dintre doamenele-complement indirect/care-complement indirect/le-cd/astfel-compl.circ.de mod/nu prea seamana-predicat verbal/intre ele-compl.circ.de loc
3.p1 se opreste la plante si este principala si p2 este atributiva
4.Poate ca vin la tine.
PS Este simularea la a 8-a din 2015?


marcuandreea1: Da si multumesc frumos.
Andra2000Andra: Cu placere!
Alte întrebări interesante