Limba română, întrebare adresată de dariaille, 8 ani în urmă

repede un rezumat cu Tezeu si Minotaurul (v-as da coroana dar nu stiu cum sry)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de luchiannaschi0
1

Explicație:

In aceasta legenda este vorba despre, Minos care a fost pedepsit de zei, ca sotia sa, Pasifae sa se îndrăgostească de un taur. Din iubirea lor s-a născut Minotaurul. O creatura cu cap de taur si cu corp de om.

Minos știind de pricină, a discutat cu Dedal, iar acesta i-a spus sa construiască cu labirint si sa il închidă pe Minotaur acolo.

După ce au construit labirintul, Egeu regele Atenei era nevoit să-i plătească lui Minos tribut in fiecare an, sapte fete si sapte băieți pentru a hrăni bestia.

Tezeu, fiul lui Egeu, a observat ce se intampla si a decis sa salveze tinerii atenieni, spunandu-i tatălui sau că dacă se va întoarce viu, va schimba pânzele carabiei in alb.

Ajungând acolo, Ariadna fiica regelui s-a îndrăgostit pe loc de el si i-a dat un fir de lână spunându-i că daca se va întoarce, sa o ia de nevastă.

Acesta a acceptat.

L-a învins pe monstru. Nimeni nu știe sigur cum l-a omorât, mulți cred intr-un fel, alții in alt fel.

Tezeu a scufundat toate navele din flota Cretei pentru a nu fi urmărit.

Tezeu si Ariadna, au făcut un popas pe insula Naxos si cand sa plece, acesta a uitat-o pe Ariadna. Trezindu-se, si-a dat seama ce făcuse, dar zeul Dionysos s-a îndrăgostit pe loc de ea si a luat-o de soție.Tezeu, supărat pe ce făcuse, a uitat sa schimbe pânzele carabiei, iar Egeu nevăzând nimic, s-a omorât aruncandu-se în valurile tulburate ale marii.

De atunci Marea Egee ii poarta numele.

Devenind rege, Tezeu a continuat să călătorească prin lume.

Alte întrebări interesante