Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Repede va rog 40 de puncte de la mine ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de augustindevian
0

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Anexe:

albatran: saklut, pai vad desen colorat, 3D, formule, e foarte clar!! inseamna ca TU trebuie sa mai inveti!
Matei: notAlama13 nu este posibil să nu înțelegi nimic. Spune ce parte nu îți este clară și ți-o voi explica.
Matei: Când scrii ceva la calculator cu mouse-ul nu poți să fii la fel de precis ca și atunci când scrii ceva de mână, cu stiloul. Dacă te concentrezi puțin, se poate înțelege scrisul fără probleme. Nu sunt hieroglife totuși.
augustindevian: a) Diagonala pătratului este a*rad(2). În pătrat diagonalele se înjumătățesc rezultă) O1B=(a*rad(2))/2. Se aplică T. Pitagora se obține ecuația cu necunoscuta a. Se aplică aria pătratului este a^2. Sunt 6 fețe (pătrate). Rezultă aria cubului este 6*a^2.
augustindevian: Dacă ai neclarită
augustindevian: Dacă ai neclarități poți întreba.
augustindevian: b) Se folosește teorema: Dacă un punct este egal depărtat de vârfurile unui triunghi atunci proiecția lui pe planul triunghiului coincide cu centrul cercului circumscris.
augustindevian: Se constată că punctele B' și D sunt egal depărtate de vârfurile triunghiului A'BC' (distanța de la B' este a iar distanța de D este a*rad(2)).
augustindevian: Deoarece două puncte distincte se proiectează pe un plan în același punct (centrul cercului circumscris triunghiului A'BC' ) și perpendiculara construită într-un punct pe un plan este unică, rezultă că dreapta B'D este perpendiculară pe planul A'BC'. Dacă o dreaptă este perpendiculară pe un plan atunci este perpendiculară pe orice dreaptă din acel plan deci și pe BC'.
Alte întrebări interesante