Engleza, întrebare adresată de bianca504, 9 ani în urmă

repede va rog de tradus corona repede va rog coroana

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ioana174V
1
O dată ca niciodată, într-un ţinut îndepărtat, trăia un rege şi regina sa. Nu aveau copii, aşa că s-au rugat tot timpul, sperând că într-o zi Dumnezeu le va da un copil. Şi aşa s-a întâmplat că într-o zi regina a dat naştere unei fetiţe. Era un prunc frumos, iar mândrul rege s-a decis să dea o petrecere unde a fost invitat tot regatul. Dar el a invitat doar 12 din cele 13 zâne ale ţinutului, deoarece avea doar 12 farfurii de aur.
    În noaptea petrecerii, cele 12 zâne au oferit daruri minunate: frumuseţe, înţelepciune, noroc şi fericire. Dar când ceasul a ajuns la mijlocul nopţii, a 13-a zână a apărut şi a vorbit cu un ton teribil: " La a 15-a aniversare a ei, prinţesa îşi va înţepa degetul într-un arbore (de ox) şi va muri!" Apoi a dispărut.
     Regina şi regele au început să plângă, dar celălalte zâne au făcut vraja mai slabă zicând: " Nu va muri, dar va pica într-un somn adânc de 1000 de ani. Şi când un prinţ frumos o va săruta, se va trezi. Asta e tot ce putem face. Nu putem ridica vraja complet."
     Regele a dat ordin ca toţi arborii de ox din regat să fie distruşi. Fata a crescut şi a devenit frumoasă, înţeleaptă şi blândă (bună la suflet). Era un miracol fata şi toţi o iubeau.
     Când prinţesa a împlinit 15 ani, regele a decis să-i celebreze ziua de naştere. Şi când toţi erau ocupaţi cu preparaţiile pentru aniversare, prinţesa era singură. Mergând pe coridoarele castelului a văzut nişte scări ce duceau în turn. Fiind curioasă, a urcat şi a găsit o uşă. A intrat şi a văzut o femeie ce ţesea. 'Ce faci?' a întrebat. 'Ţes.' a spus bătrâna. 'Vrei să încerci?' Pentru că fata nu a mai văzut un ţesător înainte, a fost curioasă şi l-a atins. În secunda când l-a atins, şi-a înţepat degetul şi a căzut într-un somn adânc, şi cu ea.. întregul regat. Iar în jurul regatului au crescut tufişe cu ghimpe groase. Vraja a funcţionat.


(asta e povestea frumoasei adormite)

ioana174V: am greşit, nu pica într-un somn de 1000 de ani ci de 100 de ani
Alte întrebări interesante