Biologie, întrebare adresată de baubau88, 8 ani în urmă

repede va rog, imi trebuie pentru maine ​

Anexe:

emiliamagopet: Daca te-am ajutat te rog sa imi dai coroana si inima...ma ajuta ,mult de tot! succes la teme in continuare!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de emiliamagopet
1

organismul, ansamblu de sisteme de organe.

totul incepe de la o mica celula. aceasta are un mic nucleu , partea ei cea mai importanta. nucleul este plin de informatii genetice sub forma cromoyomilor care detin ADN-ul. celulele de acelasi fel se grupeaza, formand un tesut. tesuturile pot fi animale si umane sau vegetale. cele animale si umane sunt aproape identice. ele pot fi tesuturi epiteliale, tesuturi musculare, tesuturi nervoase si tesuturi adipoase.

tesuturile vegetale pot fi de aparare, de conducere si tesut de hranire, format din celule bogate in clorofila care ajuta la procesul fotosinytezei. Acest tip de tesut este preponderent in frunzele si uneori in tulpinile plantelor.

tesuturile asemanatoare, la randul lor, se grupeaza in organe. uneori un organ poate avea straturi de mai multe tesuturi. - la plante organele sunt: radacina, tulpina, frunze, flori.

la animale si om sunt multe organe printre care amintim: creierul, inima,stomacul,rinichii etc.

organele care indeplinesc functii asemanatoare sunt deobicei legate intre ele si sunt numite sisteme de organe. la animale si oameni avem urmatoarele sisteme d organe:

sistemul nervos, sistemul circulator, sistemul digestiv.sistemul respirator, sistemul excretor, sistemul endocrin si sistemul reproducator.

toate aceste sisteme de organe puse laolalta formeaza un ORGANISM.

organismul poate fi de doua feluri, clasificat dupa tipurile de celule, tesuturi, organe si sisteme de lrgane pe care le contine: animal / uman/ vegetal( organismul animal si uman sunt adeseori puse laolalta deoarece in multe privinte sunt identice. singura diferenta este la sistemul nervos.


baubau88: multumesc mult
Alte întrebări interesante