Limba română, întrebare adresată de Prete, 8 ani în urmă

REPEDE VA ROOG: Redactează un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumentezi dacă jurnalul unui scriitor ar trebui sau nu publicat ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NasaMare09062002
72

Jurnalul de lectura constituie ansamblul insemnarilor unei persoane despre lecturile sale, cuprinzand titlul operei, autorul, un scurt rezumat al operei si pareri personale. Consider ca un astfel de jurnal poate constitui o importanta piesa , si poate capata pentru creatorii sai o anumita valoare.  

In primul rand, un jurnal de lectura poate constitui o modalitate de reamintire a firului epic al unei opere, in cazul invatarii pentru anumite examene sau lucrari. De exemplu, pentru a studia in vederea sustinerii unei evaluari, prin intermediul jurnalului de lectura se poate reveni asupra unor aspecte si detalii importante.  

In al doilea rand, un jurnal de lectura poate reprezenta un cumul de informatii utile in vederea scrierii unui text argumentativ. De exemplu, in sustinerea argumentelor se pot oferi exemple din opere literare ,care sunt sintetizate in respectivul jurnal de lectura.  

In concluzie, un jurnal de lectura este util deoarece poate fi utilizat in studiul individual, cat si in scrierea unor texte argumentative.

Alte întrebări interesante