Limba română, întrebare adresată de lusa, 9 ani în urmă

REPEDEEE! DAU COROANA!!!!
Rezumati textul de mai jos in 5 randuri...sa sune bine
"La curtea caselor lui conu Misu e zarva mare.Pe portile deschise larg nu mai contenesc saniile incarcate cu musafiri. E pom de Craciun,la care sunt poftiti toti copiii tuturor prietenilor. In mijlocul salonului incapator,e asezat bradul impodobit sa-ti ia ochii.Cocoanele se invartesc de colo pana colo randuind lucrurile la locul lor. Copiii nerabdatori asteapta in odaia din dreapta semnalul cand vor putea intra. Mai sunt de asezat jucariile pe mascioara din jurul bradului si de pus la fiecare teanc de jucarii cate o carte de vizita cu numele copilului caruia i se cuvine.
Aaaaaa! Ce frumos! ce frumos! Cum sclipeste beteala ! Uite si lumanarile aprinse! Si ce de jucarii! Trambite,tobe, papusi!"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Gettty
2
Casa conului Misu este invaluita in zgomot datorita sarbatorii Craciunului.Doamnele isi fac timp sa aranjeze totul in perfecta ordine,deorece musafirii trebuie sa soseasca in orice  moment.Copii care sunt invitati la pomul de Craciun raman incantati de frumusetea si decorul salii,exclamandu-si entuziasmul in fiecare clipa.

lusa: MERSI MERSI MERSI !!!!!!!!!!!!!
Gettty: Te ppuup!Sper ca te-a ajutat! :*
Răspuns de gineralulaura
1
La porta creșei lui Conu Misu era multă gălăgie.Pe porțile deschise larg conteneau săniile încărcate cu musafiri.Se vedea pomul de Crăciun ,la care sun popoftiti toți copii musafiri.In mijlocul salonului mare era așază-te bradul,de la care nu îți poți lua ochii.Cucoanele se plimbau de colo colo,așezându-se lucrurile la locul lor.Copii nerăbdători așteptaseră clipa când vor putea intra,in odaia mică.Mai erau de Așezat jucăriile pe o masa din jurul bradului,si de pus de pus lângă jucării câte o carte de vizita pentru copii care li se cuvine cadoul. Musafirii erau mirați de aranjamentul bradului si tot ce era împrejur.

gineralulaura: Coronița?
Alte întrebări interesante