Limba română, întrebare adresată de ioan046, 8 ani în urmă

Reprezintă grafic fracțiile indicate pe fiecare dintre întregii de mai jos apoi Compară părțile hașurate ce ai constatat justifică​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Dammir
1

La punctul a. am colorat o jumătate de pătrat astfel încăt sa respect ce mi-a cerut exercițiul, și cel de-al doilea pătrat reprezintă același lucru doar că într-o altă manieră, mai exact pe diagonală.

La punctul b. am trasat pe segment o linie, adică l-am înjumătățit pentru că 4 pe 8 este = cu 1 pe 2, și la cel de-al doilea ți-am mâzgălit în așa fel încât să pun in evidență cele 4 mici segmente.

La punctul c. am despărțit dreptunghiul cel mic în 3 părți și am colorat 2 părți, și la cel de-al doilea dreptunghi am făcut aproape același lucru doar că am considerat că ar trebui sa colorez, ca la un vas care nu are unități pe el.

La punctul d. am împărțit în trei părți pentru că 2 pe 6 este = cu 1 pe 3, și la cel de-al doilea dreptunghi am desenat 2 părți din cele 6 desenate de mine .

La punctul e. am împărțit în patru părți cercul și le-am desenat, așa am făcut la ambele deoarece nu am avut două idei diferite.

La punctul f. am desenat 2 cercuri deoarece 1 pe 2 este egal cu 2 pe 4, la cel de-al doilea am desenat 3 cercuri din cele 6 pentru că 3 pe 6 este egal cu 1 pe 2.

Sper sa îți fie de folos.

Anexe:

Dammir: nu ai pentru ce, mersi pentru coroană
Alte întrebări interesante