Limba română, întrebare adresată de sasa87, 8 ani în urmă

rescrie textul descriptiv la diverse grade de comparație ale adjectivului : Textul descriptiv : dansul popular bătuta se joaca in ritm vesel, frumos și Energic.Băieții sunt îmbrăcați în haine naționale.Aici toți fac mișcări sincronice. Acest dans este de timpuri vechi ,cu o muzică alertă și cu o atmosferă caldă și plăcută. Va rog frumos ,îmi trebuie repede dau coroana care sunt ele

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rodicajurescu
0

Răspuns:

Toate adjectivele la gradul de comparaţie pozitiv:

Dansul popular “bătuta” se joacă în ritm vesel, frumos şi energic. Băieţii sunt îmbrăcaţi în haine naţionale. Aici toţi fac mişcări sincronice. Acest dans este din timpuri vechi, cu o muzică alertă şi cu o atmosferă caldă şi plăcută.  

Toate adjectivele la gradul de comparaţie superlativ absolut:

Dansul popular “bătuta” se joacă în ritm grozav de vesel, grozav de frumos şi grozav de energic. Băieţii sunt îmbrăcaţi în haine grozav de naţionale. Aici toţi fac mişcări grozav de sincronice. Acest dans este din timpuri grozav de vechi, cu o muzică grozav de alertă şi cu o atmosferă grozav de caldă şi grozav de plăcută.  

Toate adjectivele la gradul de comparaţie superlativ relativ de superioritate:

Dansul popular “bătuta” se joacă în ritmul cel mai vesel, cel mai frumos şi cel mai energic. Băieţii sunt îmbrăcaţi în hainele cele mai naţionale. Aici toţi fac mişcările cele mai sincronice. Acest dans este din timpurile cele mai vechi, cu muzica cea mai alertă şi cu atmosfera cea mai caldă şi cea mai plăcută.  

Toate adjectivele la gradul de comparaţie superlativ superlativ relativ de inferioritate:

Dansul popular “bătuta” se joacă în ritmul cel mai puţin vesel, cel mai puţin frumos şi cel mai puţin energic. Băieţii sunt îmbrăcaţi în hainele cele mai puţin naţionale. Aici toţi fac mişcările cele mai puţin sincronice. Acest dans este din timpurile cele mai puţin vechi, cu muzica cea mai puţin alertă şi cu atmosfera cea mai puţin caldă şi cea mai puţin plăcută.  

Toate adjectivele la gradul de comparaţie comparativ de egalitate:

Dansul popular “bătuta” se joacă în ritm la fel de vesel, la fel de frumos şi la fel de energic. Băieţii sunt îmbrăcaţi în haine la fel de naţionale. Aici toţi fac mişcări la fel de sincronice. Acest dans este din timpuri la fel de vechi, cu o muzică la fel de alertă şi cu o atmosferă la fel de caldă şi la fel de plăcută.  

Toate adjectivele la gradul de comparaţie comparativ de superioritate:

Dansul popular “bătuta” se joacă în ritm mai vesel, mai frumos şi mai energic. Băieţii sunt îmbrăcaţi în haine mai naţionale. Aici toţi fac mişcări mai sincronice. Acest dans este din timpuri mai vechi, cu o muzică mai alertă şi cu o atmosferă mai caldă şi mai plăcută.

 

Toate adjectivele la gradul de comparaţie comparativ de inferioritate:

Dansul popular “bătuta” se joacă în ritm mai puţin vesel, mai puţin frumos şi mai puţin energic. Băieţii sunt îmbrăcaţi în haine mai puţin naţionale. Aici toţi fac mişcări mai puţin sincronice. Acest dans este din timpuri mai puţin vechi, cu o muzică mai puţin alertă şi cu o atmosferă mai puţin caldă şi mai puţin plăcută.  

Explicație:

Ţi-am trecut toate adjectivele prin toate gradele de comparaţie. Să observăm, totuşi, că adjectivul “naţionale” nu prea suportă grade de comparaţie.

Alte întrebări interesante