Limba română, întrebare adresată de Steffy845, 9 ani în urmă

Rescrieti fragmentul de mai jos facand toate modificarile petru ca el sa devina un text literar:
,,Toamna se inregistreaza temperaturi sczute chiar si de 0 grade celsius si fenomene precum bruma sau burnita, aerul devine rece, vantul sufla cu viteza mai mare iar conditiile meteorologice sunt foarte neprielnice vegetatiei chiar si radacinoaselor precum telina, morcovul avand de suferit.Pe de alta parte insa acum se recolteaza cea mai mare parte a fructelor:merle, perele, prunele, strugurii care ne vor asigura necesarul de vitamine in timpul iernii. VA ROG DAU 54 PUNCTE!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
   Toamna s-a instalat si odata cu ea bruma si burnita au facut sa scada brusc temperaturile.Vantul sufla cu putere ,aerul este din ce in ce mai rece si vegetatia sufera datorita fenomenelor meteorologice neprielnice.Chiar si radacinoasele,telina,morcovul tremura de frig sub pamant.Recoltatul fructelor,a merelor rosii si parfumate ,prunelor dulci si gustoase,a strugurilor parfumati ,este in toi.Ele ne ofera pe timpul iernii vitaminele de care organismul nostru are nevoie ca sa ne pastram proaspeti si sanatosi.

Steffy845: multumesc moderator SESCUACI
Răspuns de Utilizator anonim
1

,,Toamna se inregistreaza temperaturi scăzute chiar si de 0° si fenomene precum bruma sau burnita, aerul devine rece, vantul sufla cu viteza mai mare iar conditiile meteorologice sunt foarte neprielnice vegetatiei chiar si radacinoaselor precum telina, morcovul avand de suferit.Pe de alta parte insa acum se recolteaza cea mai mare parte a fructelor:merle, perele, prunele, strugurii care ne vor asigura necesarul de vitamine in timpul iernii."


             Toamna este atât de vie datorită brumei şi burniţei încât nu ştiu dacă cuvântul meu îi va putea scrie culoarea lăsată de temperaturile generoase de 0°. Vântul devine mai ştiurlubatic ca toată vara, încât nicio rădăcinoasă roşie sau albă nu-i mulţumeşte, ci dimpotrivă ţipă spre oameni şi spre ale lor beciuri sau cămări prietenoase. Până şi fructele în chipurile lor rumenite de căldura şi vânt vor tot spre casa oamenilor tocmai pentru a le sigura necesarul de vitamine.

Toamna rămâne vie şi noi împreună cu dumneaei.


Utilizator anonim: Cu drag!
Alte întrebări interesante