Limba română, întrebare adresată de linda33, 8 ani în urmă

Respectați în 150 - 300 de cuvinte o compunere in care sa descrii un obicei alimentar specific romanesc va rog este fuarte urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
13

╔════════❀  

Bună!  

╚════════❀

╔════════❀  

Răspuns:  

╚════════❀

  • 291 cuvinte

  • INTRODUCERE - realizăm o mică descriere a cadrului imaginar, specificăm timpul, menționăm personajele care participă la acțiune și o introducere scurtă despre tema aleasă.

    De-a lungul anilor s-a remarcat în mod deosebit bucătăria românească, care cuprinde fel și fel de preparate gustoase care ne-au încântat copilăria. În România, fiecare eveniment, precum sunt nunțile, botezurile, aniversările, onomasticile sau înmormântările, este cinstit cu o masă plină, cu multe mâncăruri gustoase și voie bună. De asemenea, sărbătorile mari de peste an, precum sunt Paștele și Crăciunul, sunt bine cunoscute pentru obiceiurile alimentare diverse.

  • CUPRINS - realizăm descrierea momentelor esențiale, în ordine cronoligică, iar în funcție de tipul compunerii, ne axăm pe descriere (compunere descriptivă) sau pe acțiune (compunere narativă)

     Postul lung și aspru de Paște îi temperează pe creștini, le oferă un moment pentru liniștea sufletească și trupească. Astfel, oamenii devin mai cumpătați. În Săptămâna Mare, gospodinele din întreaga țară încep pregătirile pe ultima sută de metri pentru sărbătoarea care stă să vină. Se înroșesc ouă, se prepară mâncăruri gustoase și, desigur, se coace cozonacul! Obiceiul alimentar bine cunoscut este cel al cozonacului, care se frământă și se coace în Joia Mare a postului, chiar în ultima săptămână. Aluatul cozonacului are ca ingrediente principale laptele, ouăle, zahărul, făina, unul, drojdia, dar fiecare bucătar își personalizează rețeta după cum dorește. Aceștia, de obicei, sunt împletiți, dar pot avea și formă rotundă sau să fie doar simpli, neîmpletiți. Pot fi simpli sau umpluți cu cacao, mac, nuci, rahat turcesc, stafide sau altele. Aluatul se frământă bine, iar cine reușește să gătească bine cozonaci, cu siguranță poate prepara orice fel de mâncare! Cozonacul se rumenește în cuptor, iar apoi se lasă la răcit. Culoarea aurie, mirosul dulce și căldura aluatului te fac să-l iubești cu mult înainte de al gusta.  Așteptarea este grea în post, să nu furi o bucățică și să îți faci pofta! Acesta se servește în prima zi de Paște împreună cu Pasca.

  • ÎNCHEIERE - oferim o părere, o concluzie pe baza evenimentelor petrecute și descrise.

     Acest obicei se păstrează în multe familii, iar frământarea cozonacului în Joia Mare este o activitate mult așteptată de copiii pofticioși!

╔════════❀  

Succes!  

╚════════❀

Alte întrebări interesante