Matematică, întrebare adresată de Yooly, 9 ani în urmă

Rezolva inecuatia : (2x-3)(2x+3)>4x-9. :D

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Bogdanovici
1
(2x-3)(2x+3)>4x-9<=>4x^2-9>4x-9<=>4x^2-4x>0
Faci tabelul de semn si rezulta ca 4x^2-4x>0 pt x∈(-∞,0) reunit cu (1,∞)

Yooly: Multumesc!!
Bogdanovici: Cu placere.Daca consideri ca ai primit un raspuns concret,corect si ai inteles poti oferi coroana.:)
Răspuns de loryloveyou532
0
Pai ai formula (a-b)(a+b)= a la 2 - b la 2 -> (2x la 2 ) - 3 la 2 = 4x la 2 -9 => 4x la 2 - 9 > 4x-9  si rezolvi :D . 

Alte întrebări interesante