Rezolvă prin metoda substituție si a reducerii urmatoarele sisteme:
B) {x-y=3
y=x-1
C){y=x-3
3x+y=-3
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
12
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
B)
x-y=3
y=x-1 avem deja substittutia y = x-1
Inlocuim in prima ecuatie =>
x - (x-1) = 3 <=> x - x + 1 = 3 => 1 = 3
Sistemul nu are solutii
C)
y=x-3
3x+y=-3
Inlocuim pe y = x-3 in ecuatia a doua =>
3x + x-3 = -3 <=> 2x - 3 = -3 => 2x = 0 => x = 0
y = 0-3 => y = -3
Răspuns de
4
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Anexe:
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Biologie,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă