Matematică, întrebare adresată de rocky6, 8 ani în urmă

Rezolva prin metoda substituţiei sistemul de ecuații ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Maas10
10

x = 3 ; y = 1

Răspuns:

{ 4x - y = 11

{ 7x - 5y = 16

4x - y = 11 ⇒ - y = 11 - 4x => y = - 11 + 4x

Înlocuim valoarea necunoscutei y în ecuația : 7x - 5y = 16

⇒ 7x - 5 × ( - 11 + 4x ) = 16

7x - 55 - 20x = 16

- 13x + 55 = 16

- 13x = 16 - 55

- 13x = - 39 | : ( - 13 )

x = 3

Dacă y = - 11 + 4x

⇒ y = - 11 + 4 × 3

y = - 11 + 12

y = 1

Alte întrebări interesante