rezolvare exercițiul 2 punctele c și d
Anexe:
![](https://ro-static.z-dn.net/files/d6e/d6a63aee7c4a2e13cce3464ac5b142b3.jpg)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
c)
![(2x - y)(x + y) + {(x + y)}^{2} (2x - y)(x + y) + {(x + y)}^{2}](https://tex.z-dn.net/?f=%282x+-+y%29%28x+%2B++y%29+%2B+++%7B%28x++%2B++y%29%7D%5E%7B2%7D+)
![{2x}^{2} - {y}^{2} + {x}^{2} + 2xy + {y}^{2} = {2x}^{2} - {y}^{2} + {x}^{2} + 2xy + {y}^{2} =](https://tex.z-dn.net/?f=+%7B2x%7D%5E%7B2%7D++-++%7By%7D%5E%7B2%7D++%2B++%7Bx%7D%5E%7B2%7D++%2B+2xy+%2B++%7By%7D%5E%7B2%7D++%3D+)
![{x}^{2} + 2xy {x}^{2} + 2xy](https://tex.z-dn.net/?f=+%7Bx%7D%5E%7B2%7D++%2B+2xy)
d)
![(2 - x)(x + 3) - {(x - 2)}^{2} (2 - x)(x + 3) - {(x - 2)}^{2}](https://tex.z-dn.net/?f=%282+-+x%29%28x+%2B+3%29+-++%7B%28x+-+2%29%7D%5E%7B2%7D+)
![2x + 6 - {x}^{2} - 3x - ( {x}^{2} - 4x + {2}^{2} ) = 2x + 6 - {x}^{2} - 3x - ( {x}^{2} - 4x + {2}^{2} ) =](https://tex.z-dn.net/?f=2x+%2B+6+-++%7Bx%7D%5E%7B2%7D++-+3x+-+%28+%7Bx%7D%5E%7B2%7D++-+4x+%2B++%7B2%7D%5E%7B2%7D+%29+%3D+)
![2x + 6 - {x}^{2} - 3x - {x}^{2} + 4x - 4 = 2x + 6 - {x}^{2} - 3x - {x}^{2} + 4x - 4 =](https://tex.z-dn.net/?f=2x+%2B+6++-++%7Bx%7D%5E%7B2%7D++-+3x+-++%7Bx%7D%5E%7B2%7D++%2B+4x+-+4+%3D+)
![2 + 3x - 2{x}^{2} 2 + 3x - 2{x}^{2}](https://tex.z-dn.net/?f=2+%2B+3x+-++2%7Bx%7D%5E%7B2%7D+)
d)
Răspuns de
0
1.
![(2x )^{2} - y ^{2} + (x + y) {}^{2} \\ 4x ^{2} - {y}^{2} + x {}^{2} + 2xy + {y }^{2} \\ 5 {x}^{2} + 2xy = 0 (2x )^{2} - y ^{2} + (x + y) {}^{2} \\ 4x ^{2} - {y}^{2} + x {}^{2} + 2xy + {y }^{2} \\ 5 {x}^{2} + 2xy = 0](https://tex.z-dn.net/?f=%282x+%29%5E%7B2%7D++-+y+%5E%7B2%7D++%2B+%28x++%2B+y%29+%7B%7D%5E%7B2%7D++%5C%5C+4x+%5E%7B2%7D++-++%7By%7D%5E%7B2%7D++%2B+x+%7B%7D%5E%7B2%7D++%2B+2xy+%2B++%7By+%7D%5E%7B2%7D++%5C%5C+5+%7Bx%7D%5E%7B2%7D++%2B+2xy+%3D+0)
aici faci delta, care este b^2-4×5×0=4-0 =4
si solutiile x1=0
x2=2/5
2.
![2x - {x}^{2} - 3x + 6 - ({x}^{2} - 4x + 4) \\ - x - {x}^{2} + 6 - {x}^{2} + 4x - 4 = \\ - 2 {x}^{2} + 3x + 2 = 0 \\ delta = 9 - 4 \times ( - 2) \times 2 = \\ = 9 + 16 = 25 \\ x1 = - 2 \\ x2 = \frac{1}{2} 2x - {x}^{2} - 3x + 6 - ({x}^{2} - 4x + 4) \\ - x - {x}^{2} + 6 - {x}^{2} + 4x - 4 = \\ - 2 {x}^{2} + 3x + 2 = 0 \\ delta = 9 - 4 \times ( - 2) \times 2 = \\ = 9 + 16 = 25 \\ x1 = - 2 \\ x2 = \frac{1}{2}](https://tex.z-dn.net/?f=2x+-++%7Bx%7D%5E%7B2%7D++-+3x+%2B+6+-++%28%7Bx%7D%5E%7B2%7D+-+4x+%2B+4%29+%5C%5C++-+x+-++%7Bx%7D%5E%7B2%7D+++%2B+6+-++%7Bx%7D%5E%7B2%7D++%2B+4x+-+4+%3D++%5C%5C++-+2+%7Bx%7D%5E%7B2%7D++%2B+3x+%2B+2+%3D+0+%5C%5C+delta+%3D+9++++-+4+%5Ctimes+%28+-+2%29+%5Ctimes+2+%3D+%5C%5C++%3D+9+%2B+16+%3D+25+%5C%5C+x1+%3D++-+2++%5C%5C+x2+%3D++%5Cfrac%7B1%7D%7B2%7D+)
aici faci delta, care este b^2-4×5×0=4-0 =4
si solutiile x1=0
x2=2/5
2.
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Informatică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă