Rezolvare subpunctul b din imagine la acest exercitiu!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
tC=(-1, 0 -4)
(2 3 -5)
A+tC=
(-1 2 0)
(1 -3 2)+
(-1 0 -4)
(2 3 -5)=
(-1 -1 2+0 0-4)
(1-1 -3+3 2-5))=
-----------------------------
(-2 2 -4)
(0 0 -3)
revin
B-tC=
(1 -3, 2)
(0 -1 2)-
(-1 0 -4)
(2 3 -5)=
(1-(-1) -3-3 2-(-4))
(0-2 -1-3 2-(-5))=
(1+1 -6 2+4)
(-2 -4 2+5)=
(2 -6 6)=
(-2 -4 7)
(2 -6 6)
______________________________________________________
A-B=
(-1 2 0)
(1 -3 2)-
(1 -1 2)
(0 -1 2)=
(-1-1 2-(-1) 0-2)
(1-0 -3-(-1) 2-2)=
(-2 2+1 -2)
(1 -3+1 0)=
(-2 3 -2)
(1 -2 0)
Din aceasta matrice scazi tC
(-2 3 -2)
(1 -2 0)-
(1 0 -4)
(2 3 -5)=
(-2-1 3-0 -2-(-4))
(1-2 -2-3 -4-(-5))=
(-3 3 -2+4)
(-1 -5 -4+5)=
(-3 3 2)
(-1 -5 +1)
transpui aceasta matrice si obtii
(-3 -1)
(3 -5)
(2 1)