rezolvarea exercitiului 3,(3)+1,(3)x0,(3)-4:4,5
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
= 3 intregi 3 / 9 + 1 intreg 3 / 9 × 3 / 9 - 4 : 45 /10, se fac simplificari cu 3, respectiv 5
= 3 intregi 1/ 3 + 1 intreg 1 /3 × 1 /3 - 4 : 9 /2
= 3 intregi 1/ 3 + 1 intreg 1 / 9 - 4 × 2 /9
= ( 3 × 3 + 1) / 9 + ( 1 ÷9 + 1) / 9 - 8 /9
= 10 / 9 + 10 /9 - 8 /9
= ( 10 + 10 - 8) / 9
= 12 /9
= 4 /3
= 1,( 3)
= 3 intregi 1/ 3 + 1 intreg 1 /3 × 1 /3 - 4 : 9 /2
= 3 intregi 1/ 3 + 1 intreg 1 / 9 - 4 × 2 /9
= ( 3 × 3 + 1) / 9 + ( 1 ÷9 + 1) / 9 - 8 /9
= 10 / 9 + 10 /9 - 8 /9
= ( 10 + 10 - 8) / 9
= 12 /9
= 4 /3
= 1,( 3)
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă