Rezolvați acest exercițiul prin mersul invers 10{10÷[49÷(x÷3+7)-3]+5}+9=10
va rog ajutatima rapid
lilishor12:
Sigur ai scris corect expresia? In ce clasa esti?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
10:{10÷[49÷(x÷3+7)-3]+5}+9=10
10:{10÷[49÷(x÷3+7)-3]+5}=10-9=1
10÷[49÷(x÷3+7)-3]+5=10x1=10
10÷[49÷(x÷3+7)-3]=10-5=5
49÷(x÷3+7)-3=10:5=2
49÷(x÷3+7)=3+2=5
(x÷3+7)=49:5
daca in loc de 49, ar fi fost 45, ex continua asa
x:3+7=5
x+3=7-5=2
Ceva nu e bine scris
Explicație pas cu pas
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă