Limba română, întrebare adresată de alisiasocaci, 8 ani în urmă

rezolvati cerinta.va rog extrem de mult daca se poate pana la 21:30 maxim...DAU COROANA+ PCT.va rog sa o faceti "de calitate"​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mayageo1
1
sărbătoarea s-ar numi ‘Totul despre noi’. Ceea ce ar presupune este închinarea unei zile întregi unui personaj ales. O zi în care cititorul îşi alege un personaj, real sau fictiv, şi îi oferă viaţa, împrumutându-i trup şi vestimentaţie, adoptând limbajul, gesturile şi cultura personajului. Personajele din cărţi diferite, având vocea individului, ar avea ocazia să dezbată diferite teme, motive sau diferenţe între epocile abordate în cărţile respective. Ideea poate fi prelungită şi la nivelul cărţilor de ştiinţă unde, cititorii-scriitori, pot dezbate diferite probleme fără ca acest conflict al ideilor să depăşească sfera unei piese de teatru.
Sărbătoarea s-ar numi ‘Totul despre noi’ în ideea că astfel de scenete şi interpretări ar putea pretinde resurse de care cititorul nu este conştient până la primul contact cu ele, obţinut prin intermediul cărţii, dar care pot fi explorate prin studiu şi pasiune pentru acea resursă. Actorul-cititor are ocazia să-şi reconstruiască propria realitate pe baza vieţii oferită de scriitor prin ficţiune.
Precum spune Axenti Ivanov în ‘Insemnările unui nebun’ (Gogol): ‘Oamenii îşi închipuie că creierii se găsesc în cap: nu-i adevărat! Creierul îl aduce vântul care bate dinspre Marea Caspică!’. În alte cuvinte, societatea de astăzi are nevoie să îşi imagineze că este şi ceea ce nu este, în sensul că toate resursele sunt în individ şi doar trebuie accesate, dar că aceste resurse pot fi de multe ori mai uşor de identificat în afară individului. Precum fiecare individ poate fi o oglindă pentru un altul, la fel un personaj poate reprezenta un alter-tu pe care îl recunoşti sau îl renegi, sau un alter-tu ce devine prelungirea a ceea ce eşti deja.
Sărbătoarea propusă poate fi văzută din perspectiva carnavalului – din punctul de vedere al vestimentaţie, a petrecerilor tematice – din punctul de vedere al recreării unei epoci trecute, a unui club de carte – din punctul de vedere al dezbaterilor, sau poate fi o provocare a atmosferei normale – prin confruntarea unui ‘individ activ social’ (luat într-un cadru neconvenţional, precum locul de muncă) cu un personaj fictiv.

alisiasocaci: omg.multumesc extreeem de mult....Coroana pot doar maine sa ti dau.merci inca o data
mayageo1: Sper sa te ajute. Mai modific-o dacă este nevoie
Răspuns de tzupy420
1
Sarbatoarea Taruciana

Aceasta sarbatoare are loc pe 19 Decembrie, aceasta sarbatoreste sfantul Taruc, el fiind sfantul bunatatii si al cadourilor. Asemanatoare cu sarbatoarea Craciun, sarbatoarea include schimbul de cadouri intre persoane, dar nu in familie, ci intre straini. Din pacate in zilele noastre, pentru ca suntem cu totii plini de sine, uitam ca suntem cu totii oameni si ca am putea sa fim mai buni, chiar si doar fata de o persoana pe care nu o cunoastem. Asa ca vom da cadouri micute, cum ar fi o bratara sau o bomboana unei persoane care pur si simplu ne a zambit. Singura regula este cu suntem cu totii Mosi Craciuni! Chiar daca un cadou micut poate sa nu fie considerat ceva extraordinar de unele persoane, acesta iti poate face ziua mai frumoasa. Le vom acorda oamenilor din jur mai multa atentie si vom incerca sa ii ajutam daca se afla intr o situatie neplacuta. Cel mai important aspect este acela ca sarbatoarea este foarte inclusiva. Nu conteaza rasa sau religia pe care o ai, sarbatoarea este una deschisa pentru oricine. Nu esti obligat sa participi la schimbul de cadouri insa toata lumea este incurajata sa faca asta! Cu timpul, lumea v-a realiza cat de importanta este bunatatea si cat de bine poate sa te faca sa te simti, asa ca este posibil ca oamenii sa adopte comportamentul specific acestei sarbatori, sa il aplice in viata de zi cu zi si sa ajunga sa fie mai fericiti si mai linistiti emotional!



Sper ca te am ajutat, am infiltrat eu 2 complemente in dativ, al 3 lea este posibil sa il gasesti oricum, este destul de comun in limba romana!

alisiasocaci: heyy mss ff mult
Alte întrebări interesante