Matematică, întrebare adresată de archipalexandr, 9 ani în urmă

Rezolvati ctg5x = tgx

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lupucosmin518
0
12354=234
.
Sper ca te-am ajutat!
.
.

.

Răspuns de c04f
1
Formula de rezolvare pentru ecuatua ctg u = ctg v, este u = v +kπ, k∈Z, apoi avem formula tg( (\frac{ \pi }{2}-x)= ctgx., si tgx=ctg( \frac{ \pi }{2}-x) , deci transformam ecuatia in : ctg5x=ctg( \frac{ \pi }{2}-x) . Conform formulei date mai sus avam: 5x= \frac{ \pi }{2}-x+k \pi ,deci,6x= \frac{ \pi }{2}+k \pi ,sau,x= \frac{ \pi }{12}+k \frac{ \pi }{6}, k    ∈Z
Alte întrebări interesante