Rezolvati ecuatia:
{[(3*x+2)*(-2)-4]-2}+5=19
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
{[(3*x+2)*(-2)-4]-2}+5=19
{[(3*x+2)*(-2)-4]-2}=19-5
{[(3*x+2)*(-2)-4]-2}=14
[(3*x+2)*(-2)-4)]=14+2
[(3*x+2)*(-2)-4)]=16
(3*x+2)*(-2)=16+4
(3*x+2)*(-2)=20
3*x+2=20*(-2)
3*x+2= -40
3x=-40-2
3x=-42
x=-42:3
x=-14
{[(3*x+2)*(-2)-4]-2}=19-5
{[(3*x+2)*(-2)-4]-2}=14
[(3*x+2)*(-2)-4)]=14+2
[(3*x+2)*(-2)-4)]=16
(3*x+2)*(-2)=16+4
(3*x+2)*(-2)=20
3*x+2=20*(-2)
3*x+2= -40
3x=-40-2
3x=-42
x=-42:3
x=-14
Superman01:
Mulțumesc dar raspynsul la spatele cărții este -4
Răspuns de
0
{[(3*x+2)*(-2)-4]-2}+5=19
{[(3*x+2)*(-2)-4]-2}=14
[(3*x+2)*(-2)-4)]=16
de aici nu mai stiu imi pare rau
{[(3*x+2)*(-2)-4]-2}=14
[(3*x+2)*(-2)-4)]=16
de aici nu mai stiu imi pare rau
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă