Matematică, întrebare adresată de bety3540, 9 ani în urmă

rezolvati ecuatia [3×(x+-2.7)-4,2]:1,5=7.2​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Damaya
8

[3*(x-2,7)-4,2]=7,2*1,5

[3*(x-2,7)-4,2]=10,8

3*(x-2,7)=10,8+4,2

3*(x-2,7)=15

x-2,7=15:3

x-2,7=5

x=5+2,7

x= 7,7

Răspuns de EagleEyes
7

( 3 × ( x + ( - 2,7 )) - 4,2 ) : 1,5 = 7,2

( 3 × ( x - 2,7 ) - 4,2 ) : 1,5 = 7,2

( 3x - 8,1 - 4,2 ) : 1,5 = 7,2

( 3x - 12,3 ) : 1,5 = 7,2

( 3x - 12,3 ) = 7,2 × 1,5

3x - 12,3 = 10,8

3x = 10,8 + 12,3

3x = 23,1

x = 23,1 : 3

x = 7,7

Alte întrebări interesante