Matematică, întrebare adresată de Andreea1104, 9 ani în urmă

Rezolvați ecuatia:
(x+i)^10=i(x-1)^10

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de getatotan
3
impartim cu  ( x -1) ¹⁰ 
[ ( x +i ) / ( x -i) ] ¹⁰ = i = 0 +i·1 = cosπ/2 + isinπ/2 
                                z = 0 + i·1  ; |z| =1 
                                      α = 90° = π /2 
aplicam rad . de ord 10 
( x + i )  / ( x - i) = cos[ ( π/2 + 2kπ ) ] /10  + i sin [(π/2 + 2kπ) ] /10 
cu  k =0 ;1;2;3 ... 9 
x + i = x[cos(π/2 + 2kπ) /10  + isin(π/2 +2kπ) /10 ] -
                  - i cos(π/2 + 2kπ) /10  + sin(π/2 + 2kπ) /10 
x k = [ -i  -  icos(π/2 + 2kπ) /10  + sin(π/2 +2kπ) /10 ]  : 
             : [ 1 - cos(π/2 + 2kπ) /10  -isin(π/2 + 2kπ) /10]  
                   
 
Alte întrebări interesante