Matematică, întrebare adresată de salarualex3, 8 ani în urmă

Rezolvați ecuaţiile în R: a) 7 - 4(x + 1) = -2x + 5(-x-3);
b) 3x - 4(x + 2) = 2(-x-1);
c) 3(x + 3) - 5(x - 2) = 7(1-x)+ 2(x + 3);
d) 5(2x - 1) + 3(x + 3) + 2 = 4(x + 3) - 3(2x + 7);
e) 4(3x -- 8) + 6(2x + 3) + 5 = 5(2x - 3) + 2x + 30;
f) 6(5x + 6) - 5(4x -- 9) = 4(2x +13)-3(x+8) + 58. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BigBau
4

-------------------------------

Anexe:

salarualex3: mulțumesc
Răspuns de george3093
6

Răspuns:

3x-4(x+2)=2(-x-1)

3x-4x-8=-2x-2

-x-8=-2x-2

-x+2x=-2+8

x=6

7-4(x+1)=-2x+5(-x-3)

7-4x-4=-2x-5x-15

3-4x=-2x-5x-15

3-4x=-7x-15

-4x+7x=-15-3

3x=-18

x=-18:3

x=-6

3(x+3)-5(x-2)=7(1-x)+2(x+3)

3x+9-5x+10=7-7x+2x+6

3x-5x+7x-2x=7+6-9-10

3x=-6

x=-6:3

x=-2

5(2x - 1) + 3(x + 3) + 2 = 4(x + 3) - 3(2x + 7)

10x-5+3x+9+2=4x+12-6x-21

10x+3x-4x+6x=12-21+5-9-2

15x=-15

x=-15:12

x=-1

4(3x - 8)+6(2x + 3) + 5 = 5(2x - 3) + 2x + 30

12x-32+12x+18+5=10x-15+2x+30

12x+12x-10x-2x=-15+30+32-18-5

12x=24

x=24:12

x=2

6(5x + 6) - 5(4x- 9) = 4(2x +13)-3(x+8) + 58

30x+36-20x+45=8x+52-3x-24+58

10x+81=5x+86

10x-5x=86-81

5x=5

x=5:5

x=1

Sper ca te-am ajutat!


salarualex3: ms
george3093: cp
Alte întrebări interesante