Rezolvați ecuațiile:
![x^{2} - 2x = 8 x^{2} - 2x = 8](https://tex.z-dn.net/?f=x%5E%7B2%7D++-+2x+%3D+8)
![(a + b)^{2} = a^{2} + 2ab + {b}^{2} sau (a - b {)}^{2} = {a}^{2} - 2ab + {b}^{2} (a + b)^{2} = a^{2} + 2ab + {b}^{2} sau (a - b {)}^{2} = {a}^{2} - 2ab + {b}^{2}](https://tex.z-dn.net/?f=%28a+%2B+b%29%5E%7B2%7D++%3D+a%5E%7B2%7D++%2B+2ab+%2B++%7Bb%7D%5E%7B2%7D+sau+%28a+-+b+%7B%29%7D%5E%7B2%7D++%3D++%7Ba%7D%5E%7B2%7D++-+2ab++%2B++%7Bb%7D%5E%7B2%7D++)
dacă se poate sa se utilizeze formula ^
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Răspuns:
x²-2x=8
x²-2x+1=8+1
(x-1)²=9
x-1=√9
x-1=±3
x-1= -3
x=-3+1
x= -2
x-1=3
x=3+1
x=4
x={-2,4}
x
Explicație pas cu pas:
mariacostache414:
cum l-ai adaugat pe 1, adica, de unde? scuze, nu inteleg
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă