Matematică, întrebare adresată de vasilisabuzu, 9 ani în urmă

Rezolvați ecuațiile:
[(x-1)/2]=(x+3)/3
[(x+4)/3]=(2x-1)/5
[(2x+3)/4]=(x-4)/3
[(x-2)/3]=(x+2)/4

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Beth
4
1.) 3x-3=2x+6 =>3x-2x=6+3=>x=9
2.) 5x+20=6x-3=>5x-6x=-3-20=>-x=-23=>x=23
3.) 6x+9=4x-16 => 6x-4x=-9-16=> 2x=-25=>x=-25:2=>x=-12,5
4.) 4x-8=3x+6=>4x-3x=8+6=>x=14
P.S.(se inmultesc mezii cu extremii)


vasilisabuzu: da eu știu aceasta dar nu înțeleg de ce la prima s-a pus paranteza patrata
vasilisabuzu: ea nu are nici o importanța sa înțeleg ?
vasilisabuzu: m-am gandit ca poate fi ca parte intrega
vasilisabuzu: habar n-am
Beth: Nu au importanta
vasilisabuzu: merci >*
Alte întrebări interesante