Matematică, întrebare adresată de 2andronachede, 8 ani în urmă

Rezolvati exercitiile:
 (( - 5 ) ^{12}  \times (5 ^2) ^5) ^3 \div ( - 5)  ^{49}
( {3}^{4 } \times ( - 9) ^{4})^{2}  \div  {27}^{7}
((  { - 2})^{5}  \times  {3}^{5} )^{2} \div ( - 6) ^{9}
( - 4 ^{3}  \times  {2}^{5} )^{6}  \div ( - 2)^{10}
 (  { - 7}^{3} ) ^{11}  \div (( - 49) ^{8}  \times  {343}^{5} )
( - 5)^{83}  \div (( - 5)^{22}  \times  {25}^{30}
 (  { - 3}^{3}) ^{40}  \div ((   - 3)^{27}   \times  {27}^{30}
( - 3)^{32}  \div ( - 3) ^{30}  + ( - 3) ^{32}  \div ( - 3) ^{31}
dau coroana+50 de puncte



beea2289: Cu ce aplicație ai făcut asta?
beea2289: Numerele*
2andronachede: cu nici una
beea2289: Atunci cum ai făcut?
2andronachede: asta e treaba mea asa ca usi de aici daca nu vrei sa ma ajuti pa mia parut bine

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pav38
27

Răspuns: Ai rezolvarea mai jos

Explicație pas cu pas:

\large \bf a)~~ \Big(( - 5 )^{12} \cdot (5^{2})^{5}\Big)^{3} : ( - 5)^{49}=

\large \bf \Big(5^{12} \cdot 5^{2\cdot5}\Big)^{3} : ( - 5)^{49}=\Big(5^{12} \cdot 5^{10}\Big)^{3} : ( - 5)^{49} =

\large \bf \Big(5^{12+10}\Big)^{3} : ( - 5)^{49}= \Big(5^{22}\Big)^{3} : ( - 5)^{49}=

\large \bf 5^{22\cdot3} : ( - 5)^{49}=5^{66} : ( - 5)^{49}=(-5)^{66-49}=

\color{blue}\Large \boxed{\bf (-5)^{17}}

\it~~

\large \bf b)~~\Big( {3}^{4 } \cdot (-9)^{4}\Big)^{2} : 27^{7}=

\large \bf \Big( {3}^{4 } \cdot 9^{4}\Big)^{2} : \Big(3^{3}\Big)^{7}= \Big( {3}^{4 } \cdot 3^{2\cdot4}\Big)^{2} : 3^{3\cdot7}=

\large \bf \Big( {3}^{4 } \cdot 3^{8}\Big)^{2} : 3^{21}=\Big( {3}^{4 +8}\Big)^{2} : 3^{21}=

\large \bf {3}^{12\cdot2} : 3^{21}={3}^{24} : 3^{21}={3}^{24-21}=

\color{blueviolet}\Large \boxed{\bf {3}^{3}}

\large\bf c)~~\Big(( {-2})^{5} \cdot {3}^{5}\Big)^{2} : (-6)^{9}=

\large\bf \Big((-6)^{5} \Big)^{2} : (-6)^{9}=(-6)^{5\cdot 2} : (-6)^{9}

\large\bf (-6)^{10} : (-6)^{9} = (-6)^{10-9} =(-6)^{1}=

\color{violet}\Large\boxed{\bf -6}

\it~~

\large \bf d)~~\Big(-4^{3} \cdot {2}^{5}\Big)^{6} : \big(-2\big)^{10}=

\large \bf \big(-(2^{2})^{3} \cdot {2}^{5}\big)^{6} : 2^{10}= \big(-2^{6} \cdot {2}^{5}\big)^{6} : 2^{10}=

\large \bf \big(-2^{11}\big)^{6} : 2^{10}=2^{11\cdot6} : 2^{10}=2^{66-10}=

\color{Magenta}\Large\boxed{ \bf 2^{56}}

\it~~~

e) (-7³)¹¹ : [(-49)⁸ · 343⁵] =

(-7³ˣ¹¹) : [(-7²)⁸ · (7³)⁵] =

(-7³³) : (7¹⁶ · 7¹⁵) =

(-7³³) : 7³¹ =

-7³

=====================

f) (-5)⁸³ : [(-5)²² · 25³⁰] =

(-5)⁸³ : [(-5)²² · (5²)³⁰] =

(-5)⁸³ : [(-5)²² · 5⁶⁰] =

(-5)⁸³ : (-5)⁸² =

5⁸³⁻⁸² =

5¹ =

5

=====================

g) (-3³)⁴⁰ : [(-3)²⁷ · 27³⁰] =  

3¹²⁰ : [(-3)²⁷ · (3³)³⁰] =

3¹²⁰ : [(-3)²⁷ · 3⁹⁰] =

3¹²⁰ : (-3)¹¹⁷ =

- 3³

=====================

h) (-3)³² : (-3)³⁰ + (-3)³² : (-3)³¹ =

(-3)³²⁻³⁰ + (-3)³²⁻³¹ =

(-3)² + (-3)¹ =

9 - 3 =

6

==pav38==


2andronachede: ms mult
pav38: Cu plăcere
Alte întrebări interesante