Matematică, întrebare adresată de casandramateescu0103, 8 ani în urmă

Rezolvati expresia: E(x)= (x+1)^2 - (x-1)^2 + (2x+1)^2 - (2x-1)^2


Utilizator anonim: iti rezolv imediat eu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
5

RASPUNS : 4

Explicație pas cu pas: Dacă nu ai înțeles ceva, să mă  întrebi.

E ( x ) =(x+1)² - (x-1)² + (2x+1)² - (2x-1)²

         =x²+2x+1-x²-2x+1+4x²+4x+1-4x²-4x+1 = 2 + 2 = 4

E ( x ) = 4


casandramateescu0103: Multumesc mult!!!
shimmmy: nu este bine,pentru ca trebuiau folosite 2 formule pentru acest tip de calcul cu expresii!!!
casandramateescu0103: ok
Răspuns de shimmmy
1

Răspuns:

Folosim formula

(a+b)^2=a^2+2*a*b+b^2

(a-b)^2=a^2-2*a*b+b^2

Înseamna că:

E(x)=(x+1)^2 - (x-1)^2 + (2x+1)^2 - (2x-1)^2

     =x^2+2x+1-x^2-2x+1+4x^2+4x+1-4x^2-4x+1

     =2+2

REZULTAT FINAL : E(x)=4

Explicație pas cu pas:


casandramateescu0103: Multumesc mult!!!
shimmmy: cu plăcere!
shimmmy: cine se pricepe la fizică?
casandramateescu0103: Sunt praf la fizica... scuze...
shimmmy: si eu la fel de aceea intreb :))))))))))))
casandramateescu0103: oof :')
Alte întrebări interesante