Rezolvati (folosind : a la patrat + 2ab+ b la patrat = (a+b) la patrat )
x la patrat + 5x + 6 = ?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
x²+5x+6=
x²+2x+3x+6=
x(x+2)+3(x+2)=
(x+2)(x+3).
Aceasta metoda se numeste SPARGEREA TERMENILOR.
x²+2x+3x+6=
x(x+2)+3(x+2)=
(x+2)(x+3).
Aceasta metoda se numeste SPARGEREA TERMENILOR.
hellohell:
multumesc ...am incurcat metodele :))
Alte întrebări interesante
Evaluare Națională: Lb. Română ,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Chimie,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă