Rezolvati in multimea numerelor intregi ecuatia x²- xy + 3x -3y = 1
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
x²- xy + 3x -3y = 1
x(x-y)+3(x-y)=1
(x-y)(x+3)=1
x+3=1⇒x=1-3 = -2⇒ x= -2
x-y=1⇒x-1=y deci -2-1=y ⇒y= -3
verificare
x²- xy + 3x -3y = 1
(-2)²-[(-2)×(-3)]+3×(-2)-3×(-3)=1
4-6-6+9=1
13-12=1
1=1
deci x=-2 si y=-3
x(x-y)+3(x-y)=1
(x-y)(x+3)=1
x+3=1⇒x=1-3 = -2⇒ x= -2
x-y=1⇒x-1=y deci -2-1=y ⇒y= -3
verificare
x²- xy + 3x -3y = 1
(-2)²-[(-2)×(-3)]+3×(-2)-3×(-3)=1
4-6-6+9=1
13-12=1
1=1
deci x=-2 si y=-3
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă