Rezolvați în mulțimea numerelor întregi ecuația x² - xy +3x-3y=1.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
x(x - y) + 3(x - y) = 1
(x - y)(x + 3) = 1
__________
x - y = 1
x + 3 = 1
x = 1 - 3 = -2
y = x - 1 = -2 - 1 = -3
________
x - y = -1
x + 3 = -1
x = -1 - 3 = -4
y = x + 1 = -4 + 1 = -3
sara6919:
multumesc mult!
Alte întrebări interesante
Informatică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă