rezolvati in multimea numerelor reale ecuatia radical din x-1=x-3
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
√x-1 = x-3 /²
C.E. x-1 ≥ 0 ⇒ x ∈ [1;∞)
(√x-1)² = (x-3)²
x-1 = x²-6x+9
-x²+6x-9+x-1 = 0
-x²+7x-8 = 0 /·(-1)
x²-7x+8 = 0
Δ = b²-4ac
Δ = 49-32
Δ = 17
x1 = (-b-√Δ)/2a = (7-√17)/2 ⇒ √17 ≈ 4 ⇒ (7-4)/2 = 3/2 ≈ 2.
x2 = (-b+√Δ)/2a = (7+√17)/2 = (7+4)/2 = 11/2 ≈ 6.
* Sign Of The Times *
C.E. x-1 ≥ 0 ⇒ x ∈ [1;∞)
(√x-1)² = (x-3)²
x-1 = x²-6x+9
-x²+6x-9+x-1 = 0
-x²+7x-8 = 0 /·(-1)
x²-7x+8 = 0
Δ = b²-4ac
Δ = 49-32
Δ = 17
x1 = (-b-√Δ)/2a = (7-√17)/2 ⇒ √17 ≈ 4 ⇒ (7-4)/2 = 3/2 ≈ 2.
x2 = (-b+√Δ)/2a = (7+√17)/2 = (7+4)/2 = 11/2 ≈ 6.
* Sign Of The Times *
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Religie,
8 ani în urmă
Studii sociale,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă