rezolvati in Q ecuatia:1-3x supra 36-x la a 2 -x supra x+6 =-1
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
(1-3x)/(36-x)² -x/(x+6) =-1
(1-3x)/(6-x)(6+x) -x/(6+x) =-1
1-3x-6x+x²=-1(6-x)(6+x)
1-9x+x²=-1(36-x²)
1-9x+x²=x²-36
1-9x=-36
9x=37
x=37/9
(1-3x)/(6-x)(6+x) -x/(6+x) =-1
1-3x-6x+x²=-1(6-x)(6+x)
1-9x+x²=-1(36-x²)
1-9x+x²=x²-36
1-9x=-36
9x=37
x=37/9
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă