Matematică, întrebare adresată de samuel0, 9 ani în urmă

rezolvati in R ecoatia a) (× -3)(x +4)-2(3x2) = (x + 3)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreiman834
0

(x-3)(x+4)-2(3*2)=(x+3)

= (x-3)(x+4)-26=x0(x+8)

26-15*0=26

Răspuns de nosecflorin
0

Răspuns:

x=\sqrt{3}

Explicație pas cu pas:

(x-3)(x+4)-2(3x2)=(x+3)

efectuam operatiile din paranteze, si avem:

(x-3)(x+4)-2x6=(x+3) => (x-3)(x+4)-12=(x+3)

desfacem parantezele si avem:

x^{2}+4x-3x-12-12=x+3 => x^{2}+x=x+3

grupam termenii, si avem:

x^{2}+x-x=3 => x^2=3 => x=\sqrt{3}

Alte întrebări interesante