Matematică, întrebare adresată de roblaur1217, 9 ani în urmă

rezolvati in R ecuatia:
(2x-1)(x+6)=0

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rayzen
6

(2x-1)(x+6) = 0

⇒ (2x-1 = 0) ∨ (x+6 = 0)

⇔ (2x = 1) ∨ (x = -6)

⇔ (x = 1/2) ∨ (x = -6)

x ∈ {-6; 1/2}


ghyst: Rayzen te rog mult din suflet
ghyst: Ma poti ajuta si pe mine
ghyst: La mate?
Rayzen: Salut Ghyst, la ce ai nevoie?
ghyst: am postat ! este la mate ! daca doresti te rog sa intri la mine pe profil si ai sa vezi postat la mate
Rayzen: Ok, încerc.
ghyst: te rog astept
Alte întrebări interesante