Rezolvati in R ecuatia 2x²-9(x-1)=(x-3)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
2x²-9(x-1)=(x-3)
2x²-9x+9=x-3
2x²-9x-x+9+3=0
2x²-10x+12=0
Δ=100-4*2*12=100-96=4
x1=10+2/4=12/4=3
x2=10-2/4=8/4=2
x∈{2,3}
Verificare:
2*2²-9(2-1)=2-3
8-9=-1
2*3²-9(3-1)=3-3
18-9*2=0
Solutiile satisfac ecuatia initiala, deci sunt bune.
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Istorie,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă