Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Rezolvați în R ecuația:
a) (x+5)(x+2)-3(4x-3)=(x-5)²
b) x(x+2)-13=(x-3)(x+3)
c) 4x(x-1)=(2x+5)(2x-5)+1
VĂ ROG DAU 65 PUNCTE!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CinevaMisterios
2
a) (x+5)(x+2)-3(4x-3)=(x-5)²
x²+7x+10-12x+9=x²-10x+25
x²+7x-12x-x²+10x=25-10-9
5x=6
x=6 supra 5      ...       (care fac 1,2)

b) x(x+2)-13=(x-3)(x+3)
x²+2x-13=x²-9
x²+2x-x²=-9+13
2x=4 Ι:2
x=2

c) 4x(x-1)=(2x+5)(2x-5)+1
4x²-4x=4x²-25+1
4x²-4x-4x²=-25+1
-4x=-24
x=-24 supra -4
x=6














Alte întrebări interesante