Rezolvati in R ecuatiile:Va rog e urgent ,si va rog cu rezolvare completa.
Anexe:
albatran:
salut, pana la urma vad ca iti face cineav 9 ecuatiipt 5p...vezi, nu cumva sa inveti si tu! ::)) gluma
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
A) x*2 - 7x + 6 = 0
-7x (Se scrie ca o diferenta ) = -x - 6x
x*2 - x - 6x + 6 = 0
x*2 - x ( Scoate-l factor comun pe x din expresie ) = x(x - 1)
x(x - 1) - 6x + 6 =0
-6x + 6 ( Scoate-l factor comun pe -6) = -6( x - 1)
x( x -1 ) - 6( x - 1) = 0 ( scoate-l factor comun pe x - 1 )
(x - 1) (x - 6 ) = 0 => ( Cand produsul factorilor este egal cu 0 , cel putin unul dintre factori este 0 !!!!! )
x - 1 = 0 => x = 0 + 1 => x = 1
x - 6 =0 => x = 0 + 6 => x = 6
Alte întrebări interesante
Istorie,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Chimie,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Studii sociale,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă