Matematică, întrebare adresată de Akcjac, 8 ani în urmă

Rezolvați in R inecuatia dublă

1<(7x-2)/(2x+1)<3
Cine mă poate ajuta ... Va roog :)
Multumesc
Dau coroana...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de c04f
4
.............................................................
Anexe:

c04f: Am modificat dar nu acepta editare !
Chris02Junior: mi s-a sters solutia care dadea tot atat. OK, inteleg ta c04f, dar eliminarea numitorului in solutia data de mine, nu afecteaza solutia finala, deoarece 2x+1>0 pe (0,6 ; 5). Eroare de moderare?
Chris02Junior: # inteleg solutia ta, dar...
Răspuns de Chris02Junior
0
x∈(3/5,5)
Vezi poza!
----------------------------
Anexe:

c04f: Eliminarea numitorului ce poate sa aiba doua semne in cazul inegalitatilor nu e corecta, rezultaul bun e complet intamplator !!!
c04f: Ambele inegalitati de la sustemul (1 ) sunt gresite, fara conditii nu sunt echivalente cu inecuatia data, dubla greseala se compenseaza reciproc si da rezultatul corect, dar asta e complet intamplator !
Chris02Junior: De acord, dar am pus conditii pentru ambele cazuri: Cazul 1: conditia pusa 2x+1>0 si Cazul 2: am pus 2x+1<0, consideri ca este suficient? Cu tot respectul pentru tine, Chris02Junior
Chris02Junior: Nu m-am suparat absolut deloc pentru raportarea ta, ce m-a suparat este ca acea HELP4HELEN mi-a sters raspunsul, probabil ca nici nu stia pentru ce, doar vazand poate cine a raportat :), in loc cand putea sa mi-l dea la corectat. Nici macar nu a motivat stergerea. I-am vazut activitatea si ea este cu lb. romana, nu cu matematica si are o activitate foarte redusa in ultimele 6 luni. Acest lucru m-a deranjat. Te respect si am incredere in solutiile tale c04f.
c04f: La prima postare nu am sesizat conditiile .
Chris02Junior: da, corect, n-au existat, am corectat dupa stergerea raspunsului, dar m-as fi asteptat sa mi-l dea pe cel initial la corectat, nu sa stearga cu BRUTALITATE, fara nici macar sa motiveze. Sunt convins ca nici nu s-a uitat la ce-am scris, doar ti-a vazut numele si JAP, a sters :)
Alte întrebări interesante