Rezolvaţi în Z ecuațiile:
a) 3(x - 2) = 5(x - 4); t
c) 5(x - 1) = 6(x - 2);
e) -2(x - 2) + 3 = 3(x + 1)
Ma poate ajuta cineva?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
a) 3(x - 2) = 5(x - 4);
3x-6=5x-20
3x-5x=-20+6
-2x=-14
x=7
c) 5(x - 1) = 6(x - 2);
5x-5=6x-12
5x-6x=-12+5
-x=-7
x=7
e) -2(x - 2) + 3 = 3(x + 1)
-2x+4+3=3x+3
-2x+4=3x
-2x-3x=-4
-5x=-4
x=4 supra lui 5
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă