Matematică, întrebare adresată de adda6073, 9 ani în urmă

rezolvați în z ecuațiile a) - 4-{6-[-3+(-3)+(-5-x)-7]-9}=1
b) 7x-7=6-3(x+1)
D) x(x+1)=x la 2 +2x+1
f) 5(1-2x)+1=4(x+3)+8​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iakabcristina2
3

a)-4-[6-(-3-3-5-x-7)-9]=1

-4-(6+18+x)-9=1

-4-24-x-9=1

-37-x=1

-x=37+1

-x=38

x=-38

b)7x-7=6-3x-3

7x-7=-3x+3

7x+3x=7+3

10x=10

x=1

d)x^2 + x = x^2 + 2x + 1

x-2x=1

-x=1

x=-1

f)5-10x+1=4x+12+8

-10x+6=4x+20

-10x-4x=20-6

-14x=14

x=(-1)


adda6073: mulțumesc mult!!
iakabcristina2: Cu drag :)
Alte întrebări interesante